Bel ons direct: +31 (0)346-352674
Sportpark a/d KerklaanBekijk kaart
 

De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) en Europeesche Verzekeringen adviseren iedere wintersporter een helm te dragen op de piste. Op dit onderwerp ligt dit jaar de focus bij de campagne: Klaar voor daar!

Want jaarlijks gaan er 1,2 miljoen Nederlanders op wintersport en slechts een klein percentage van hen zet tijdens het skiën en snowboarden een helm op. De redenen die wintersporters aandragen om geen helm te dragen zijn talrijk, maar vallen in het niet bij die ene reden: voorkom hoofdletsel!
Wie op een brommer stapt die 35 kilometer per uur rijdt, moet een helm op. Een skiër en/of een snowboarder gaat tijdens een afdaling al snel 10 kilometer per uur sneller dan een brommer en zij hebben die verplichting niet. Ongelukken op de piste gaan dan ook vaak gepaard met ‘onnodig’ hoofdletsel. Bij 14% van alle skiongelukken met kinderen is er hoofdletsel. Iets dat makkelijk kan worden voorkomen door het dragen van een helm.

Dit is de hoofdreden dat de NSkiV en Europeesche Verzekeringen de komende periode aandacht vragen voor dit onderwerp. Het dragen van een helm wordt in de wintersportwereld internationaal breed gesteund. Tweevoudig wereldbekerwinnaar alpine skiën Benni Raich, Olympisch kampioen Philipp Schoch en Nicolien Sauerbreij werken belangeloos mee aan een voorlichtingfilm over het dragen van een helm.

Bekijk de video met ‘komische’ valpartijen en de belangrijkste pisteregels laat de Europeesche, samen met haar partner, de Nederlandse Ski Vereniging, zien hoe belangrijk het dragen van een helm is.

Bron: NSkiV

 

No comments yet.

ADD YOUR COMMENT
reset all fields

The sidebar you added has no widgets. Please add some from theWidgets Page